Buurt in ontwikkeling

Het Energiekwartier wordt in meerdere fasen gerealiseerd. De nieuwbouwprojecten Edison, Volta en Esperanto worden inmiddels al enige tijd bewoond door blije eigenaren en huurders. Inmiddels wordt er volop gewerkt aan de laatste fase, De Regent. Deelproject De Regent I is inmiddels opgeleverd en De Regent II is uitverkocht en in aanbouw. Op dit moment zijn alle woningen verkocht, maar wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van De Regent III.

Leven in het Energiekwartier 

De vele creatieve ondernemers in het Energiekwartier of in het naast gelegen Zeeheldenkwartier verrijken het wonen in het Energiekwartier met onder meer unieke restaurants, winkels, koffiebars en traiteurs. Daar proef je letterlijk de sfeer van dit gedeelte van Den Haag. Probeer bijvoorbeeld eens een heerlijk uitgebreid ontbijt van Pistache café of een lunch bij De Sierkan. Ben je op zoek naar een goede burgerbar vlaktbij? We tippen Ich Bin Ein Hamburger, dat is gevestigd in een oude drukkerij in het Zeeheldenkwartier. De hamburgers worden hier naar culinaire hoogtes getild en geserveerd in een chique decor met kroonluchters en spierwitte tafellakens.

Koop verse kaas, brood, koffie een heerlijk wijntje of een van de vele andere ambachtelijke producten bij de ambachtelijke speciaalzaken. Vaak werken de eigenaren er zelf en kennen ze jou al gauw van gezicht en naam. De meeste ambachtelijke speciaalzaken voor fijnproevers zitten aan het Westeinde en de Weimarstraat. Maar ook vlakbij in de Prins Hendrikstraat en de sfeervolle Reinkenstraat. Of geniet van een gezellige avond in het theater de Nieuwe Regentes, in de Koninklijke Schouwburg of van een dansvoorstelling in het Nederlands Danstheater. Lopend ben je er zo of je pakt even de fiets of het OV. 

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Tegen het Energiekwartier aan, aan de rand van de Haagse binnenstad, is dit de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Haagse locals. De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat. In deze straten vind je een verscheidenheid aan leuke woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kleine kledingwinkeltjes, supermarktjes en tal van speciaalzaken met bijzonder aanbod. 

 

speeltuin wijkpark de verademing

Stedelijk groene buurt

Stoere buurt met straks de Zamenhofstraat die een groene uitstraling krijgt door de aanleg van fraaie groenperkjes en bomen. Wanneer het project Esperanto is gebouwd zal het Esperantoplein haar nieuwe groene uiterlijk krijgen. Dit plein is samen met de buurt ontworpen. In 2018 is Park de Verademing vernieuwd en geopend. Hier kun je onder andere genieten van een wandeling door de rozentuin, gezellig picknicken of genieten van de activiteiten die regelmatig worden georganiseerd. Ook zijn er diverse sportverenigingen gevestigd, zo heb je een voetbalclub, manage en er is een hardlooppad van 1000 meter lang. Voor de kinderen is een avontuurlijke speelplek gecreëerd voor uren speelplezier.

Meer over Energiekwartier

Energiekwartier prikkelt!

energiefabriek den haag

De Elektriciteitsfabriek

Stadsarchitect Schadee bouwde in 1906 de monumentale, industriële stadscentrale van elektriciteitsproducent Uniper. Langs het water van het Verversingskanaal, tussen de volkstuintjes van toen. De rauwe, tot de verbeelding sprekende hal is sinds een paar jaar een podium voor kunsten. De Electriciteitsfabriek programmeert en produceert zelf en ook in samenwerking met culturele partners, kunstenaars, musici, dansers en theatermakers.

inrichitngsplan esperantoplein den haag

De intieme tuin: Esperantoplein

Een aantal buurtbewoners werkten samen met een ontwerpbureau aan de herinrichting van het Esperantoplein. Het resultaat is een bijzonder ontwerp. Een raster van wandelpaden verdeelt deze ruimte in grote groenvlakken van gras, haag en bomen. In het midden komt een ‘groene terp’. Dit ontwerp geeft het plein een tuinachtige en intieme sfeer.

glas bier bij brouwerij de Prael

Lokaal biertje doen? Bezoek De Haagse Prael

Brouwerij De Prael heeft haar tap geopend aan het Esperantoplein. Zij brouwen met Haags water het eigenwijze Praelbier en hebben een groot terras aan het kanaal. Geniet van de daghap met een bijpassend biertje. Of een gezellige borrel met vrienden en buren.

tennissen in het park den haag

Park De Verademing is een heerlijke plek voor alle bewoners van het Energiekwartier. Je kunt hier sporten, de kinderen laten spelen, picknicken, kortom lekker ontspannen. In het park worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Van een klein circus tot smakelijke marktjes.

Ravotten en springen!

De nieuwe speelplek in het park De Verademing is vol avontuur. Kinderen kunnen spelen op klimrotsen, slingeren aan touwen of een gaaf parcours volgen. Rondom het speelterrein zijn lange zitranden, zitbanken en picknicktafels. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. 

Joggen, voetballen?

In het park ligt een hardlooppad van 1000 meter lang, een voetbalveldje, een jeu-de-boules plek en is er een paardenstal met een kleine manegebak. Rondom ligt een geasfalteerde baan voor fietsers en skaters. Energie kun je dus zeker kwijt in het Energiekwartier!

Meer informatie

Stoere stadswijk met imposante gebouwen 

Het Energiekwartier; een stoere stadswijk binnenin de stad met alle voorzieningen binnen handbereik. Van sportvelden en sportscholen tot goede kinderdagverblijven, basisscholen en voortgezet onderwijs. De wijk dankt haar naam aan de robuuste energiecentrale. Het is een wijk om je op te laden, om te ontspannen voor iedereen. 

Door grootschalige renovaties, nieuwe woningen en een aantrekkelijke mix van bewoners heeft het Energiekwartier zich ontpopt tot een bruisende locatie. Het Energiekwartier is echt een wijk voor jong en oud. Zo vind je aan de Loosduinseweg een mooi jongeren-appartementencomplex en in ‘Het Zamen’ bevinden zich seniorenwoningen en zorgvoorzieningen. In de nieuwe woonwerkwoningen aan de Bautersemstraat hebben veel creatieve ondernemers een plekje gevonden. Met sfeervolle horeca en leuke creatieve winkels in de buurt. Te midden van alles wat wonen in de stad zo aantrekkelijk maakt. Van theater, dans en jazz voor jong en ouder. Maar wel zonder verlies van z’n rauwe randjes. En juist dat maakt het Energiekwartier nu voor velen de gedroomde woonplek. Super centraal gelegen en toch alle ruimte voor jou en jouw gezin. En wil je uitwaaien op het strand? Binnen 15 minuten fietsen sta je al met je voeten in het Scheveningse zand. 

Het centrum van Den Haag is uit historisch oogpunt dat deel van de stad dat binnen de oorspronkelijke grachtengordel van Den Haag ligt. Aan deze grachtengordel komt De Regent II te liggen. Kortom een prachtplek om ook wonen en werken te combineren. Een geschikte uitvalsbasis voor gezinnen waar thuiswerken steeds belangrijker wordt en slechts op enkele minuten van het centrum van Den Haag. 

In deze autoluwe en kindvriendelijke wijk met duurzame herenhuizen en appartementen in een bovengemiddelde groene wijk. De uitstraling wordt bepaald door bloembakken en bomen. De parkeerplaatsen worden zoveel mogelijk in de woonblokken gesitueerd en er worden geen parkeervergunningen op straat uitgegeven. In plaats daarvan wordt deelmobiliteit ingezet. 

Goede OV-verbinding

Meerdere tram- en buslijnen hebben bij het Energiekwartier een halte en brengen je frequent in een paar minuten naar het centrum, Den Haag Centraal Station en Station Den Haag Hollands Spoor. Vanuit daar ben je met een kwartiertje in Delft en met een half uurtje in Rotterdam of Amsterdam.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over het project Wonen in Energiekwartier.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.