Patrick & Shanna, toekomstige bewoners van een herenhuis in Esperanto

Als iedereen er is, is het aardig vol in huize Kemble-Wiegerinck. Patrick, Shanna en hun vijf kinderen wonen nu nog in een vissershuisje op Scheveningen, maar kijken erg uit naar de oplevering van hun herenhuis in Esperanto.

Shanna: “We zijn een samengesteld gezin. Ik heb twee zoontjes uit een vorige relatie: Wolf (10) en Kuba (7). En Patrick heeft twee dochters: Mila (9) en Noa (7). Samen hebben we ook nog een dochtertje van 2,5: Kioko. De oudste vier kinderen slapen met z’n allen op één kamer.” Patrick: “We hebben de kinderen beloofd dat ze in het nieuwe huis allemaal een eigen kamer krijgen die ze zelf mogen inrichten – daar kijken ze erg naar uit.”

Uitgeloot
Patrick: “We wilden heel graag op Scheveningen blijven, maar huizen in het formaat dat wij graag zouden willen zijn in Scheveningen haast niet te vinden. En voor de huizen die er wel te vinden zijn betaal je echt de hoofdprijs. Toen we verder keken, kwamen we nieuwbouwproject Esperanto tegen. We schreven ons in, maar werden in eerste instantie uitgeloot. Toen we op vakantie waren in Frankrijk en het eigenlijk al uit ons hoofd hadden gezet, werden we gebeld met de vraag of we nog geïnteresseerd waren. Er was een stel afgehaakt, waardoor wij alsnog waren ingeloot.”

Upcoming wijk
“We hebben straks een pleintje voor de deur met veel groen,” vertelt Shanna. “Het is leuk dat bewoners mochten meedenken over de inrichting van het plein. Ik hoop dat het een sociaal plein wordt waar buurtgenoten gezellig gaan zitten en de kinderen lekker kunnen spelen.” Patrick: “Je hebt bierbrouwerij De Prael tegenover je en het is dichtbij de stad.” Shanna: “Voor de kinderen heb je de speeltuin in De Verademing en in de Weimarstraat en omgeving zijn altijd veel leuke marktjes. Dit is echt het upcoming gedeelte van Den Haag.”

Ruimte en orde
Over de inrichting van de nieuwe woning hebben Patrick en Shanna al nagedacht. Shanna vertelt: “We willen graag een lichtgroene gietvloer en in elke slaapkamer een wandvullende kledingkast waar alles in past: kleren, make-up, sieraden, speelgoed. Zodat alles achter schuifdeuren weggewerkt kan worden. Dat geldt ook voor het washok. Nu staat de wasmachine in een klein zolderkamertje en gaat alles in de droger omdat we geen plek hebben om de was op te hangen. Straks hebben we op de 4e etage een washok. Daar zou ik ook graag alles weggewerkt willen hebben. Ik kijk erg uit naar ruimte en orde!”

Buurkinderen
Patrick: “Tijdens de informatiemomenten die Heijmans organiseert hebben we al wat andere bewoners ontmoet. Sommigen daarvan hebben ook kinderen, dus dat is heel erg leuk. We hebben nog niet iedereen ontmoet, maar we hopen dat er veel gezinnen met kinderen van een beetje vergelijkbare leeftijd tussen zitten.”