locatie & planning

Het Energiekwartier prikkelt

Esperanto, wonen in het nieuwe hart van Energiekwartier. Binnen de stad. Een stoere buurt direct naast de Haagse binnenstad, met grote contrasten, zoals de Elektriciteitsfabriek en park De Verademing. Een buurt in transformatie. Een spannende plek voor (tijdelijke) culturele, culinaire en muzikale activiteiten. Naast de monumentale, industriële panden in het Energiekwartier komen er straks woningen in alle categorieën en prijsklassen. Hier woon je in de luwte van de binnenstad, op een paar minuten lopen van het centrum van Den Haag.

Start verkoop Esperanto

Juni 2018

Start bouw Esperanto

Eind 2018

Start verkoop Blok E

Medio 2019

Start bouw Blok E

Eind 2019

Oplevering Esperanto

Medio 2020

De aangegeven planning is een inschatting van het moment en kan wijzigen.

Planning

Het Energiekwartier wordt in zes verschillende deelfasen ontwikkeld

De eerste projecten, beide gelegen aan de Loosduiseweg, zijn reeds realiseerd:

  • Appartementengebouw Volta, met 72 sociale huurappartementen
  • Edison, een aaneengesloten bouwblok met 25 eengezinswoningen en 133 koop- en vrije sector huurappartementen

 

Nu is Esperanto aan bod! Alle woningen in deze fase zijn inmiddels verkocht.

Bereikbaarheid

Wonend in het Energiekwartier bent u overal dichtbij. De binnenstad, Haagse markt, strand u bent er zó met het OV, de fiets of lopend. Meerdere tram- en buslijnen brengen u in een paar minuten naar het Centrum, het Centraal Station en Station Hollands Spoor.

Download

De Electriciteitsfabriek

Stadsarchitect Schadee bouwde in 1906 de monumentale, industriële stadscentrale van elektriciteitsproducent Uniper. Langs het water van het Verversingskanaal, tussen de volkstuintjes van toen. De rauwe, tot de verbeelding sprekende hal is sinds een paar jaar een podium voor kunsten. De Electriciteitsfabriek programmeert en produceert zelf en ook in samenwerking met culturele partners, kunstenaars, musici, dansers en theatermakers.

De intieme tuin: Esperantoplein

Een aantal buurtbewoners werkte samen met een ontwerpbureau aan de herinrichting van het Esperantoplein. Het resultaat is een bijzonder ontwerp. Een raster van wandelpaden verdeelt deze ruimte in grote groenvlakken van gras, haag en bomen. In het midden komt een ‘groene terp’. Dit ontwerp geeft het plein een tuinachtige en intieme sfeer.

Wijkpark de Verademing (1)

Park De Verademing is een heerlijke plek voor alle bewoners van het Energiekwartier. U kunt hier sporten, de kinderen laten spelen, picknicken, kortom lekker ontspannen. In het park worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Van een klein circus tot smakelijke marktjes.

Wijkpark de Verademing (2)

Ravotten en springen!

De nieuwe speelplek in het park De Verademing is vol avontuur. Kinderen kunnen spelen op klimrotsen, slingeren aan touwen of een gaaf parcours volgen. Rondom het speelterrein zijn lange zitranden, zitbanken en picknicktafels. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten.

Wijkpark de Verademing (3)

Joggen, voetballen?

In het park ligt een hardlooppad van 1000 meter lang, een voetbalveldje, een jeu-de-boules plek en is er een paardenstal met een kleine manegebak. Rondom ligt een geasfalteerde baan voor fietsers en skaters. Energie kunt u dus zeker kwijt in het Energiekwartier.

Scholen

Zowel basis- als middelbaar onderwijs is goed vertegenwoordigd, ook op internationaal gebied. In de buurt van het Energiekwartier vindt u de basisschool Max Velthuijs (eerste Steve Jobs School van Den Haag), de Europese school met onderwijs meerdere talen, de Hindoestaanse School en het Christelijke Montessori De Abeel. The International School of The Hague ligt op een paar kilometer afstand bij Kijkduin. Op het gebied van hoger onderwijs is er Haagse Hoge School en Campus Den Haag met 13 opleidingen van de Universiteit Leiden.

Shoppen

Om te shoppen kunt u in Den Haag uw hart ophalen. Grote modemerken, designer winkels, kleine shopjes met vintage kleding, antiekzaken en levendige markten.

Uit lunchen/dineren

Er zijn verschillende horecagelegenheden voor alle smaken, van eetcafés en pittige toko’s tot maar liefst twee restaurants met een Michelin ster 2018.

Lokaal biertje doen?

Brouwerij De Prael heeft haar tap geopend aan het Esperantoplein. Binnenkort brouwen zij met Haags water de eigenwijze Haegsche Prael en komt er een groot terras aan het water. Ook kunt u er ambachtelijke en lokale producten, zoals versgebakken brood, kaas en handgemaakte worsten kopen.

Fan Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier ligt vlak naast het Energiekwartier. Hier vindt u trendy designwinkels, koffietentjes, vega lunchrooms, cafés, echte bakkers, mooie wijnwinkels, terrasjes, een custom gitaarwinkel, een tattooshop … om maar wat te noemen. Elke week is er wel een markt of event, zoals het jaarlijkse Designkwartier. Deze route loopt langs ruim vijftig gevarieerde locaties zoals pop-up stores en galeries. Voor de foodies zijn er culinaire evenementen, zoals Proef de Wijk. Door de grote saamhorigheid tussen inwoners en ondernemers, heeft dit gebied inmiddels honderden fans. www.zeeheldenkwartier.com

Status gemeentelijke procedures

Voor de status van de formele procedures als Bestemmingsplan en vergunningen kijkt u op de website van de Overheid. Dit kunt u eenvoudig doen via deze website.